• Gyeng?nl?t?knak
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2019. október 18. péntek, Lukács napja    

Szépkorúak Akadémiája 6.

A MISKOLCI EGYETEM és a MINŐIES Alapítvány SZÉPKORÚAK AKADÉMIÁJA 6. címmel 2014. szeptember 12. és 2015. május 31. között immár hatodik alkalommal előadássorozatot szervez. A Miskolci Egyetem nyolc Karának és Intézetének diszciplínáit kínáljuk az 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődők számára.

A MISKOLCI EGYETEM és a MINŐIES Alapítvány SZÉPKORÚAK AKADÉMIÁJA 6. címmel 2014. szeptember 12. és 2015. május 31. között immár hatodik alkalommal előadássorozatot szervez. A Miskolci Egyetem nyolc Karának és Intézetének diszciplínáit kínáljuk az 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődők számára.
A tervezett oktatási rend 2 féléves felnőttképzés, mely félévenként 64, összesen 128 órát kínál. A Miskolci Egyetem Karainak professzorai és minősített oktatói által tartott előadásokat személyes konzultációk követik. A résztvevők többek között az alábbi témakörökről hallgathatnak meg színvonalas, szakmai előadásokat:
Műszaki Földtudományi Kar: a Föld és az élet keletkezése; az életünkhöz elengedhetetlen ásványi nyersanyagok sokszínűsége; a hagyományos és megújuló energiák; a fenntartható fejlődés.
Műszak Anyagtudományi Kar: az anyagtudomány területén az életünkhöz szükséges fémek és műanyagok; a korszerű és különleges technológiák; részvételünk az űrkutatásban.
Gépészmérnöki és Informatikai Kar: az informatika, mint társadalmunk működésének alapja; beszélő gépek; a globalizáció és a logisztika; takarékos hő felhasználás a háztartásokban; napjaink korszerű gyártástechnológiái.
Állam-és Jogtudományi Kar: a jog alapfogalma és szükségessége; az időskorúak és a bűnözés kapcsolata; a szerződésekben rejlő csapdák; az áldozattá válás megelőzésének lehetősége; idősügyi kérdések az EU joggyakorlatában.
Gazdaságtudományi Kar: a környezet, az életmód és a várható élettartam kapcsolata; meddig tart a pénzügyi válság; mi a kockázata a pénzügyi befektetéseinknek; mit mond a jövőkutató.
Bölcsészettudományi Kar: a bölcsészet területén annak sokszínűségét tükrözően bemutatásra kerülnek történelmünk eseményei; a régészeti kutatások és azok városunkhoz kapcsolódó emlékei; az irodalmi és nyelvi változatok sokasága; különböző korok névadási szokásai; az életen át tartó tanulásban rejlő értékek.
Egészségügyi Kar: az időskor általános egészségügyi problémái; az időskorban történő egészségfejlesztés lehetőségei; az időskori szerepek megváltozása a családi és társadalmi közegben.
Bartók Béla Zeneművészeti Intézet: a zene története; érdekességek, legendák és igazságok a zenetörténet nagyjainak életből, zenei aláfestéssel és sok humorral.
 
Az előadások péntek délutánonként 13,00 és 17,20 óra között kerülnek megtartásra a Miskolci Egyetem Tanulmányi épületében. A félév pontos és részletes idő-és előadás beosztását az első előadáson kapják meg a résztvevők.
 
A MINŐIES Alapítvány rendelkezik Felnőttképzési Nyilvántartási Számmal, így a résztvevőkkel felnőttképzési szerződést köt és azon résztvevők számára, akik a képzés minimum 90%-án igazoltan részt vesznek a képzés végén tanúsítványt ad a saját és az Egyetem közös logójával. A Tanúsítványt ünnepélyes keretek között az egyetem rektora adja át a hallgatóknak. Az előadások könnyebb követhetősége érdekében az előadások tematikus vázlatát a jelenlévő hallgatók kinyomtatva megkapják.
 
Az előadássorozat ünnepélyes megnyitójára és első előadására 2014. szeptember 12-én, pénteken 13 órakor kerül sor a Miskolci Egyetem Tanulmányi épületében a II. előadóban (A/2. épület, mfsz.).  
 
Várjuk a legalább érettségivel rendelkező, az 50. életévüket betöltött érdeklődők jelentkezését, akik vállalják az előadássorozaton való aktív részvételt és a részvételi díj beiratkozáskor történő befizetését. A részvételi díj 2.500 Ft félévenként. BEIRATKOZÁS: 2014.09.01. hétfő 9,00-12,00 óra, 2014.09.03. szerda 14,00-17,00 óra (és a VIDÉKRŐL érkezőknek, akik előre telefonon, vagy e-mailben jelentkeztek 2014. 09.12. péntek 11,00-12,45 óra), a beiratkozás helyszíne Miskolci Egyetem Főbejárat – az Aula regisztrációs helyisége.
 
A jelentkezési lap innen tölthető le.Kategória: általános
Közzétéve: 2014. aug. 27., szerda - 11:44:01

vissza


FOUCAULT-INGA
tovább az élõképhez

ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK

Tovább>>

Új esemény felvitele>>

Legfrissebb állásajánlatok
az Alumni Portálon

Még több>>

Postai cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros * Központi telefon: (36) 46 565-111 * Webmester: w3admin@uni-miskolc.hu
Copyright © 2003-2019 ME Számítóközpont
Designed by COMTRANS