• Gyeng?nl?t?knak
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2019. október 18. péntek, Lukács napja    

A Miskolci Egyetem megnyitotta 280. tanévét

2014. szeptember 5-én tanévnyitó nyilvános ünnepi szenátusülésen nyitotta meg a selmeci örökséget őrző Miskolci Egyetem a 280. tanévét. 280 éve ugyanis, hogy a jogelőd selmecbányai Akadémián, a világ első felsőfokú műszaki intézményében megkezdődött a tanítás, és 65 éve annak, hogy Miskolc városában Nehézipari Műszaki Egyetem néven megnyitotta kapuit az intézmény.

 Az ünnepélyes keretek között tartott tanévnyitón a hagyományoknak megfelelően megemlékeztek az előző félévben elhunyt oktatókról, kutatókról, egyetemi dolgozókról, majd az idén felvett hallgatók eskütétele után Kriza Ákos polgármester jelképesen átadta a város kulcsát az első évfolyamos hallgatók két képviselőjének. Az ezt követő polgármesteri köszöntő után PhD doktor avatására, továbbá egyetemi kitüntetések és címek átadására került sort. Ekkor adták át az egyetem egyik legmagasabb kitüntetését is: Dr. Wilfried Eichlseder, a Leobeni Egyetem professzora tiszteletbeli doktori címet kapott. 

 
Az eseményen készült fényképek:

(Az ugyanezen rendezvényen készült további (nagyobb mennyiségű) fénykép rövidesen szintén erről az oldalról lesz elérhető.)
 
Az eseményen készült videó:

  Kategória: általános
Közzétéve: 2014. szep. 10., szerda - 15:41:43
Utolsó módosítás: 2014. szep. 10., szerda - 15:44:27

vissza


FOUCAULT-INGA
tovább az élõképhez

ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK

Tovább>>

Új esemény felvitele>>

Legfrissebb állásajánlatok
az Alumni Portálon

Még több>>

Postai cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros * Központi telefon: (36) 46 565-111 * Webmester: w3admin@uni-miskolc.hu
Copyright © 2003-2019 ME Számítóközpont
Designed by COMTRANS