Miskolci Egyetem - University of Miskolc

vissza az alapértelmezett színsémára


A rektor köszönti a Látogatót!Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a Miskolci Egyetem honlapján, amelyből tájékozódhat az Észak-Magyarországi régió vezető felsőoktatási intézménye, illetve szellemi központja múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A honlapon egy olyan komoly hagyományokkal és – hitem szerint – nagy fejlődési lehetőségekkel rendelkező állami intézménybe nyerhet betekintést, amelynek történetét 1735-ig, a világ első műszaki felsőoktatási intézménye, a Selmecbányai Bányászati-Kohászati Tanintézet létrehozásáig vezetjük vissza. Az elmúlt majd’ háromszáz év alatt természetesen sokat változott az egyetem – amelynek útja Selmecbányától Sopronon át vezetett Miskolcra –, de az alapfilozófia változatlan maradt. Az a bölcsesség, amelyet mintegy kétezer-ötszáz éve Konfuciusz, a Kelet egyik legismertebb bölcse fogalmazott meg: „Ha egy évre előre gondolkodsz, vess el egy magot, ha tíz évre előre, ültess egy fát, ha pedig száz évre előre, akkor neveld az embereket.” »
Prof. Dr. Torma András
rektor

 AKTUÁLIS HÍREK, INFORMÁCIÓK
 
Köztársasági Ösztöndíjasok 2014/2015. tanév
Köztársasági Ösztöndíjasok 2014/2015. tanév
Nyilvános pályázat munkahelyi büfék, ajándékbolt, valamint meleg- és hidegital automaták üzemeltetésére
A Miskolci Egyetem (3515 Miskolc-Egyetemváros) nyilvános pályázatot hirdet munkahelyi büfék, ajándékbolt, valamint meleg- és hidegital automaták üzemeltetésére, az üzletek és az automaták felállítási helyei az intézmény székhelyén találhatóak
Tűz, Vas, Élmény! – Ismét Fazola Fesztivál
2014. szeptember 20-án ismét számos érdekességet, izgalmat, látványt, élményt kínál a Fazola-kohó környéke: immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Fazola Fesztivált.
Hallgatói Információs Zsebkönyv
Megjelent a 2014/2015-ös tanév Hallgatói Információs Zsebkönyve, a Miskolci Egyetem tanévenként megjelenő ingyenes információs kiadványa, melyet ezúton szeretnénk figyelmedbe ajánlani.
A Miskolci Egyetem megnyitotta 280. tanévét
2014. szeptember 5-én tanévnyitó nyilvános ünnepi szenátusülésen nyitotta meg a selmeci örökséget őrző Miskolci Egyetem a 280. tanévét. 280 éve ugyanis, hogy a jogelőd selmecbányai Akadémián, a világ első felsőfokú műszaki intézményében megkezdődött a tanítás, és 65 éve annak, hogy Miskolc városában Nehézipari Műszaki Egyetem néven megnyitotta kapuit az intézmény.
Újabb járműipari céggel kötött együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem
Többek között az Audi, a BMW, az Opel és a Renault autógyáraknak szállítja termékeit a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., amely 2014. szeptember 5-én a 2014/15-ös tanév tanévnyitó ünnepsége előtt írt alá együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetemmel.
Egyetemi színházbérlet
Ezúton szeretnélek tájékoztatni az „egyetemi színházbérlet” megrendelésének lehetőségéről, amelyet a Diák Iroda szervez.
Színházünnep
Nyílt színi örömjáték a színház előtt, körül, felett, valamint az épület falán! Zenészek, táncosok, komédiások, tragikák és rendezők!
Ökumenikus egyetemi tanévnyitó istentisztelet és koncert
A Miskolci Egyetemi Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség 2014. szeptember 8-án (hétfőn) 18.00 órai kezdettel tanévnyitó ökumenikus istentiszteletet és koncertet tart a Miskolc Belvárosi Evangélikus Templomban (3530 Miskolc, Hunyadi J. utca 8.). Az istentiszteletre, koncertre és az azt követő agapéra szeretettel várják az egyetemi oktatókat, dolgozókat, hallgatókat.
Megérkeztek a gólyák
2014. augusztus 24-én megérkeztek egyetemünkre az idén felvett elsős hallgatók, és megkezdődött a számukra meghirdetett Gólyatábor. A csütörtökig tartó rendezvénysorozat megnyitóján készült videófelvétel alább tekinthető meg.
Szépkorúak Akadémiája 6.
A MISKOLCI EGYETEM és a MINŐIES Alapítvány SZÉPKORÚAK AKADÉMIÁJA 6. címmel 2014. szeptember 12. és 2015. május 31. között immár hatodik alkalommal előadássorozatot szervez. A Miskolci Egyetem nyolc Karának és Intézetének diszciplínáit kínáljuk az 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődők számára.
1,5 millió forintot ad a Heineken az egyetemnek a teljeskörű wifi-lefedettség eléréséhez
2014. augusztus 25-én a szenátusi tanácsteremben tartott sajtótájékoztató keretében Szederkényi Zita, a Heineken Hungária kommunikációs menedzsere adta át azt a jelképes csekket, amelynek összegét gyakorlatilag a miskolci EFOTT résztvevői „itták össze”: a Heineken Hungária ugyanis a fesztiválozók által elfogyasztott minden egyes üveg Soproni sör árából 20 forintot elkülönített egy olyan közösségi célra, amelyet szintén a fesztiválozók választhattak ki.
Felhívás volt ösztöndíjas hallgatóknak - Mobilitási óra megtartása - őszi szemeszter
Idén ősszel újra várja a Tempus Közalapítvány azon külföldi részképzésről, kutatásról vagy szakmai gyakorlatról hazatért hallgatókat, akik rendelkeznek hallgatói jogviszonnyal, és az őszi félév során a Mobilitási óra – külföld, ösztöndíj, élmény című projekt keretében szeretnék személyes élményeiken alapuló előadásokon keresztül népszerűsíteni a külföldi csereprogramokat a végzős középiskolások körében. A jelentkezés határideje 2014. szeptember 21. (vasárnap) éjfél.
Pályázati felhívás
Az Országgyűlés elnöke pályázatot hirdet egyetemi és főiskolai hallgatók részére a 2014/2015-ös tanévben az Országgyűlés Hivatalában, az alábbi programban való részvételre
Pótfelvételi
Július 24 - augusztus 12. Jelentkezz alap- és mesterszakjainkra, valamint osztatlan képzéseinkre!

Postai cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros * Központi telefon: (36) 46 565-111 * Webmester: w3admin@uni-miskolc.hu
Copyright © 2003-2019 ME Számítóközpont
Designed by COMTRANS